Xavier Puigseslloses
C/ Atlàntida, 8
08519 Folgueroles
T 93 888 72 25
info@cocadelmossen.cat
www.cocadelmossen.cat

Artesania i ofici tot en un. El bon pa és fruit dels millors ingredients, pas a pas i sense pressa, i la mà destra del gran mestre Xavier Puigseslloses.

El forn de Sant Jordi, al poble de Folgueroles, s’hi cou una de les millors coques artesanes: la coca del Mossèn. En el petit poble d’Osona, bressol del poeta Jacint Verdaguer, la família Puigseslloses ha sabut tirar endavant amb èxit  un negoci que ha primat al capdavant de tot la qualitat excepcional de cada una de les seves fornades.

Atents als tots els canvis de temps, de farines, de tendències... Puigseslloses va aprendre del seu pare Josep l’ofici de forner, aprenent una de les tècniques més antigues per a fer coca “la del ventat”. A través d’ella, caracteritzada per la incorporació d’aire dins la massa, el resultat és una exquisida coca de textura cruixent i lleugera i que tant renom ha obtingut arreu del país.

La tradició familiar va iniciar-se el 1965, de la mà de Josep Puigseslloses. Anys més tard, segueix l’ofici el seu fill Xavier que després d’un llarg aprenentatge arreu de Catalunya agafa el timó del forn i el converteix un dels més reconeguts de la comarca. Guanyador de varis concursos de pa a Catalunya, és assessor en pans gastronòmics de diversos xefs de cuina, professor en varies escoles d’hostaleria i autor del llibre “El pa artesà”.

La tradició fornera es manté com el primer dia, treballant cada coca del mossèn amb la màxima qualitat, artesania i tradició que enlloc més es pot trobar.