Jordi Anglada
Molí de l'Alzina
Carretera de Vic a Olot, km 24
08569 Cantonigròs (Osona)
Tel. 938 525 006
info@elmolidelalzina.com
www.elmolidelalzina.com

El Molí de l’Alzina de Cantonigròs (Osona) és una de les formatgeries artesanes més antigues de Catalunya. Jordi Anglada n’és el propietari.

Aquesta formatgeria va néixer a finals dels anys setanta quan Jordi Anglada decideix viatjar a Holanda a formar-se en una granja de producció de llet i conèixer de primera mà l’elaboració de formatge artesanal. Uns mesos més tard, Anglada decideix tornar a la seva terra d’origen i convertir els formatges artesanals en la seva aposta de futur.

Els primers formatges d’El Molí de l’Alzina –que van prendre el nom de la masia on va tenir el primer obrador– van sortir el 1978, inicialment amb una producció petita de formatges de vaca. L’any 1992 va decidir construir una nova formatgeria, a pocs metres de la mateixa masia, per millorar i adaptar l’elaboració de productes i l’eficiència sanitària. Unes noves instal·lacions per a uns nous temps en què el consum de formatges artesanals cada vegada era més estès.

Actualment, El Molí de l’Alzina compta amb una plantilla de quatre persones que produeixen de dos a tres mil formatges de vaca, ovella i cabra setmanals, a més de desnatats i matons.

Els productes es distribueixen a les comarques de les províncies de Barcelona i Girona, Andorra i als Estats Units.